Moving head

Moving head
Een duet voor lamp en mens

Deze performance heb ik gefilmd.

De afgelopen 6 weken onder begeleiding van Choreograaf Klaus J├╝rgens gewerkt aan een onderzoek waarin techniek en mens elkaar ontmoeten. Ondanks veel haat voor computers ontstaat er bij mij een liefde voor een lamp; een Moving head theaterlamp met een op afstand bestuurbaar, bewegend hoofd. Dit resulteert in een duet gedanst door een mens en een lamp. Kan ik door middel van techniek iets levenloos een ziel geven? En wiens ziel is dat dan? Hoe kan ik als performer deze lamp tot leven wekken in een liefdesduet in de vorm van een spel met het licht? De lamp wordt bespeeld als door een poppenspeler en geliefkoosd als een levend wezen. Mens en lamp worden gelijken, ondervinden verschillen en proberen elkaar te versterken en te ondersteunen. Voor dit project heb ik mij laten inspireren door de film Wall-E, Cirque du Solei, Pina Bausch en de objecten choreografie van William Forsythe.
De muziek voor dit project is ontwikkeld door Bastiaan Woltjer die live meespeelt in de performance.