GEVOELDE GROENTE

Stichting Peen en Ui in Leiden had in samenwerking met de locatie: De Tuin van de Schmid een prachtig festival bedacht. Ik was één van de kunstenaars die aan dit project mocht deelnemen. Voor dit festival bedacht ik de ervaring: Gevoelde groente. Het is een ervaring waarin het publiek plaats neemt in de installatie. Zoals op de foto’s te zien hangt de groente aan draadjes rond prachtig gedekte tafel. Iedereen is welkom en er is maar één regel: “elk stukje dat word gesneden wordt geteld”. Iedereen aan tafel heeft een snijplakje, super scherp mesje, bakje voor afval, een bakje voor de getelde stukjes en een kladblokje en pen voor aantekeningen. Aan het einde van de snijsessie worden alle getelde stukjes in één grote saladeschaal samengebracht en worden alle getallen bij elkaar opgeteld. Hier uit ontstaat de waarde van de ervaring. Elke ronde is totaal anders.
Locatie: Tuin van de Schmid, Leiden, 2015 Dames aan de tafel.

Locatie: Tuin van de Smid, Leiden, 2015, Dames aan de tafel.

Er worden verhalen gedeeld over vroeger en hoe we er nu met eten wordt omgegaan. Wat zijn de verloren groentes en waarom gooi je eigenlijk het groen van de wortel weg? Zou het lekker zijn? Laten we het proberen.
Tijdens één van de rondes bedacht een dame: “Als je afval maakt krijg je strafpunten” Hier door is de groep zich veel bewuster van wat ze weggooien.
Elke salade heeft zijn eigen waarde. Het totaal verschilt per keer.

 

Geef een reactie